JOHAN PERTANDINGAN KALAM JAMAIE PERINGKAT DAERAH CAMERON HIGHLANDS

TARIKH : 23 SEPTEMBER 2013

Tahniah!! Pasukan Kalam Jamaie SK Convent telah berjaya mendapat johan dalam pertandingan peringkat Daerah Cameron Highlands... Pasukan Kalam Jamaie sekolah akan mewakili daerah Cameron Highlands ke peringkat Negeri Pahang pada 28 September 2013.
MAJLIS ANUGERAH PUSAT SUMBER PERINGKAT KEBANGSAAN 2013

Tarikh : 18 Septmber 2013

Tahniah di atas kejayaan mendapat tempat ketiga untuk Anugerah Pusat Sumber Peringkat Kebangsaan 2013....JALINAN KERJASAMA ANTARA SEKOLAH RENDAH AGAMA DI KELANTAN


MAJLIS MENANDATANGANI JALINAN KERJASAMA 
ANTARA 
SRA TENGKU AMALIN A'ISHAH PUTRI,
KOTA BHARU, KELANTAN
DAN 
SK CONVENT
CAMERON HIGHLANDS, PAHANG

17 SEPTEMBER 2013
MAJLIS KESYUKURAN DAN DOA SELAMAT

TARIKH :17 SEPTEMBER 2013

Syukur alhamdulillah..... Kami warga Convent memanjat kesyukuran di atas limpah kurniaNya...
majlis dimulakan dengan sembahyang sunat Dhuha, Bacaan Yasin dan Tahlil.....TAHNIAH! SK CONVENT DIANUGERAHKAN SEBAGAI SEKOLAH BERPRESTASI TINGGI (SBT)SEKOLAH BERPRESTASI TINGGI (SBT) ditakrifkan sebagai sekolah yang mempunyai etos, watak, identiti tersendiri dan unik serta menyerlah dalam semua aspek pendidikan. Sekolah ini mempunyai tradisi budaya kerja yang sangat tinggi dan cemerlang dengan modal insan nasional yang berkembang secara holistik dan berterusan serta mampu berdaya saing di persada antarabangsa dan menjadi sekolah pilihan utama. Rumusannya, sekolah yang diiktiraf sebagai SBT ialah sekolah yang terbaik di Malaysia, dipilih mengikut keperluan, berupaya untuk bersaing di peringkat antarabangsa.


Tahniah dan syabas kepada semua warga Convent terutama kepada guru besar, Encik Norzihan bin Rijaludin, guru-guru, staf-staf sokongan, pihak PIBG, ibu bapa dan anak didik SK Convent. Alhamdulillah... Pada 18 September 2013 dengan rasminya SK Convent telah dinobatkan sebagai Sekolah Berprestasi Tinggi (SBT). Salah sebuah sekolah yang terbaik di Malaysia.." Membina Gemilang Sekolah Terunggul"